Productsamenstelling zelf bakken brood van kikkerwten en gistvrij


(Dit levensmiddel is het laatst bijgewerkt door gebruiker amvink)

De volgende ingredienten van zelf bakken brood van kikkerwten en gistvrij maken deel uit van de Medisynx BASIS analyse. VIDA leden kunnen als ze zijn ingelogd deze ingredientenlijst ook zelf bijwerken.

STATUS: Het is onbekend of u dit levensmiddel verdraagt. Bent u ingelogd?
CodeIngredient
48 Kikkererwten (Cicer arietinum L.)

Eventueel bevat zelf bakken brood van kikkerwten en gistvrij nog andere ingredienten die niet onder de Medisynx analyse vallen. De volledige samenstelling, zoals op de verpakking vermeld, staat hieronder:

Brood glutenvrij van kikkererwten en bak gistvrij voor ca. 18 sneetjes. 250 gram kikkererwten 200 gram boekweitmeel of een andere meelsoort of volledig dus van 450 gram kikkererwten (maar dan wordt het brood wel droger) 2 schepjes Vlozaad/psyllium 1 geraspte appel of pompoenmoes 3 eetlepels kokosolie of andere olie beetje Jozo zout met Spa rood of koolzuurhoudend water tot een goed smeuig deeg maken 1 vitamine C bruis tablet 2 afgestreken theelepels baksoda of zuiveringszout (deze is maisvrij) verkrijgbaar bij apotheek 1 1/2 eetlepel witte natuur azijn of citroensap Zonder reistijd in een ingevet bakblik doen, uiteraard die olie of vet dat is toegestaan. 30 - 45 minuten in de over bij ca. 175 graden Celsius. Door af en toe even te prikken kun je zien of het brood gaar is. De smaak van dit brood is neutraal en dus lekker voor zoet en hartig beleg. Je kunt het brood prima bewaren in de vriezer en sneetje voor sneetje vers eruit nemen, zodat je altijd vers brood hebt.


Opmerkingen/waarschuwingen:


Dit is een goed basis recept voor brood en broodjes of pizza bodem en is ook te maken met kikkererwten in combinatie van andere meelsoorten.


Waar te koop?Disclaimer.


De informatie op deze pagina's is uitsluitend bedoeld ter informatie van de leden van stichting VIDA, opdat zij levensmiddelen kunnen selecteren die bij hun persoonlijke levensmiddelincompatibiliteit passen.
Wij beoordelen geen levensmiddelen of ze "goed" of "slecht" zijn. Alle levensmiddelen die in Nederland op de markt worden gebracht moeten wettelijk aan strenge eisen voldoen. Uw immuunsysteem is uniek en stoffen die voor u onverdraaglijk zijn, hoeven dit niet voor andere mensen te zijn. Alle levensmiddelen in deze database zijn door leden van stichting VIDA ingevoerd en zijn dus onderhevig aan menselijke fouten. We nemen daarom geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van deze informatie.

Leest u daarom altijd zorgvuldig het etiket van levensmiddelen die u koopt. De samenstelling van een product kan door de fabrikant ook zonder opgaaf van redenen worden gewijzigd.