Productsamenstelling Cake glutenvrij gistvrij cake zelf bakken


(Dit levensmiddel is het laatst bijgewerkt door gebruiker amvink)

De volgende ingredienten van Cake glutenvrij gistvrij cake zelf bakken maken deel uit van de Medisynx BASIS analyse. VIDA leden kunnen als ze zijn ingelogd deze ingredientenlijst ook zelf bijwerken.

STATUS: Het is onbekend of u dit levensmiddel verdraagt. Bent u ingelogd?
CodeIngredient
43 Rijst (Oryza sativa)
50 Soja (Glycine max)

Eventueel bevat Cake glutenvrij gistvrij cake zelf bakken nog andere ingredienten die niet onder de Medisynx analyse vallen. De volledige samenstelling, zoals op de verpakking vermeld, staat hieronder:

CAKE Ingrediënten: - 350 gr glutenvrij meel (de helft rijstemeel en de helft sojameel) (LET OP: gebruik nooit kikkererwtenmeel voor cake: dit is vies) - 250 gr suiker - 150 gr roomboter - 1 theelepel baksoda - 3 dl water - beetje citroenrasp of -sap - beetje zout - beetje (soja)olie Bereiding: Meng het meel met de suiker, de baksoda, de citroenrasp en het zout. Smelt de roomboter, schenk het water erbij en voeg het samen al roerende toe. Klop het deel met behulp van een mixer ongeveer 5 minuten. Vet een cakevorm (10x25 cm) in met de olie. Doe de massa snel in de cakevorm. Bak het geheel vijf kwartier in een voorverwarmde oven, op 180 graden Celsius. Haal de cake uit de vorm en laat hem op een rooster uitdampen.


Opmerkingen/waarschuwingen:


Wie geen roomboter mag, kan dit vervangen voor kokosnoot boter van Artisana. Wie geen soja mag kan dit vervangen voor hennepmeel, maniok meel. Wie geen citroen mag, kan dit vervangen voor limoen sap of grapefruit sap.


Waar te koop?

zelf bakken

Disclaimer.


De informatie op deze pagina's is uitsluitend bedoeld ter informatie van de leden van stichting VIDA, opdat zij levensmiddelen kunnen selecteren die bij hun persoonlijke levensmiddelincompatibiliteit passen.
Wij beoordelen geen levensmiddelen of ze "goed" of "slecht" zijn. Alle levensmiddelen die in Nederland op de markt worden gebracht moeten wettelijk aan strenge eisen voldoen. Uw immuunsysteem is uniek en stoffen die voor u onverdraaglijk zijn, hoeven dit niet voor andere mensen te zijn. Alle levensmiddelen in deze database zijn door leden van stichting VIDA ingevoerd en zijn dus onderhevig aan menselijke fouten. We nemen daarom geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van deze informatie.

Leest u daarom altijd zorgvuldig het etiket van levensmiddelen die u koopt. De samenstelling van een product kan door de fabrikant ook zonder opgaaf van redenen worden gewijzigd.