Productsamenstelling Brood glutenvrij en gistvrij en melkvrij- eivrij brood zelf bakken


(Dit levensmiddel is het laatst bijgewerkt door gebruiker amvink)

De volgende ingredienten van Brood glutenvrij en gistvrij en melkvrij- eivrij brood zelf bakken maken deel uit van de Medisynx BASIS analyse. VIDA leden kunnen als ze zijn ingelogd deze ingredientenlijst ook zelf bijwerken.

STATUS: Het is onbekend of u dit levensmiddel verdraagt. Bent u ingelogd?
CodeIngredient
143 Boekweit (Fagopyrum esculentum)
43 Rijst (Oryza sativa)

Eventueel bevat Brood glutenvrij en gistvrij en melkvrij- eivrij brood zelf bakken nog andere ingredienten die niet onder de Medisynx analyse vallen. De volledige samenstelling, zoals op de verpakking vermeld, staat hieronder:

BROOD Ingrediënten: - 500 gr glutenvrij meel (de helft rijstemeel en de helft boekweitmeel) - 1 theelepel baksoda - 3,7 dl water - 1 afgestreken eetlepel vlozaad (psyllium) - 3 theelepels zout - beetje (soja)olie Bereiding: Voeg het vlozaad toe aan het water (goed roeren) en laat 10 minuten wellen. Meng het meel met de baksoda en het zout. Voeg hieraan het water (met het vlozaad) toe en kneed het tot een samenhangende deegbal. Vet een cakevorm (10 x 25 cm) in met de olie. Vorm de deegbal zo, dat hij ongeveer in de cakevorm past. Leg hem erin en druk hem nog in de (hoekjes van) de vorm. Bak het geheel een uur in een voorverwarmde oven, op 190 graden Celsius. Haal het brood uit de vorm en laat het op een rooster uitdampen. Het resultaat heeft het uiterlijk en het gewicht van een baksteen. Het laat zich goed snijden nadat het brood ongeveer een etmaal buiten de oven is (daarvóór is de korst erg hard en brokkelig). VARIATIES OP HET BROOD Krentenbrood: voeg aan het deel 100 gram (hazel)noten en 150 gram rozijnen toe. Verder als hierboven. Wanneer het prettig gevonden wordt dat het krentenbrood een gele kleur heeft, gebruik dan in plaats van boekweitmeel maïs- of kikkererwtenmeel. Let op: de benodigde hoeveelheid water is dan 3 dl.Waar te koop?

zelf bakken

Disclaimer.


De informatie op deze pagina's is uitsluitend bedoeld ter informatie van de leden van stichting VIDA, opdat zij levensmiddelen kunnen selecteren die bij hun persoonlijke levensmiddelincompatibiliteit passen.
Wij beoordelen geen levensmiddelen of ze "goed" of "slecht" zijn. Alle levensmiddelen die in Nederland op de markt worden gebracht moeten wettelijk aan strenge eisen voldoen. Uw immuunsysteem is uniek en stoffen die voor u onverdraaglijk zijn, hoeven dit niet voor andere mensen te zijn. Alle levensmiddelen in deze database zijn door leden van stichting VIDA ingevoerd en zijn dus onderhevig aan menselijke fouten. We nemen daarom geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van deze informatie.

Leest u daarom altijd zorgvuldig het etiket van levensmiddelen die u koopt. De samenstelling van een product kan door de fabrikant ook zonder opgaaf van redenen worden gewijzigd.