Productsamenstelling paas broodjes of vlechtbroodjes brood luxe


(Dit levensmiddel is het laatst bijgewerkt door gebruiker amvink)

De volgende ingredienten van paas broodjes of vlechtbroodjes brood luxe maken deel uit van de Medisynx BASIS analyse. VIDA leden kunnen als ze zijn ingelogd deze ingredientenlijst ook zelf bijwerken.

STATUS: Het is onbekend of u dit levensmiddel verdraagt. Bent u ingelogd?
CodeIngredient

Eventueel bevat paas broodjes of vlechtbroodjes brood luxe nog andere ingredienten die niet onder de Medisynx analyse vallen. De volledige samenstelling, zoals op de verpakking vermeld, staat hieronder:

Vrij van koemelk, kippenei, soja, pinda, noten. Raadpleeg vooraf uw merkartikelenlijst en/of uw dieetadvies. Soms is het leuk om aan de ontbijt- of lunchtafel te kunnen variëren met brood. Deze zoete vlechtbroodjes, die qua smaak een beetje doen denken aan het franse Brioche, zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog eens mooi om te zien! Ingredienten (8 stuks) 500 g bloem 1 zakje gedroogde gist 2 theelepels zout 5 eetlepels vloeibare honing 2 dl lauwe rijstedrank 50 gram zachte, toegestane margarine garnering wat rozijnen of krentjes Benodigdheden Oven, huishoudfolie Bereiding Zeef de bloem in een kom en roer zout, gist en honing erdoor. Voeg de rijstedrank met de margarine toe en meng het geheel tot een bal. Kneed de bal op het met bloem bestoven aanrecht ca. 10 minuten. Bestrijk de deegkom met boter, leg het deeg hierin en dek de kom af met huishoudfolie. Laat het deeg ongeveer 1 uur op een rustige plek rijzen (een normaal verwarmde kamer is voldoende; nooit dicht bij de verwarming plaatsen!) tot het volume verdubbeld is. Vet een bakplaat in of bekleed hem met bakpapier. Kneed in 2 tot 3 minuten de lucht uit het deeg en verdeel het in 8 gelijke delen. Vorm van elk deel drie rolletjes van ca. 14 cm lang. Knijp de uiteinden aan een kant tegen elkaar en maak een korte vlecht. Druk ook aan de onderkant de drie uiteinden tezamen. Laat de broodjes 10 minuten rusten, druk ze daarna iets plat en laat ze nog 30 minuten onder een theedoek narijzen. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de broodjes met water en bak ze in ca. 10 minuten gaar. Gebruik voor een mooi bruin kleurtje de laatste minuten de grill. Laat ze afkoelen op een rooster. Variaties Vorm 8 haasjes voor het Paasontbijt. Vorm hiervoor van het gerezen deeg voor ieder broodhaasje eerst twee oortjes en daarna 1 groter en 1 iets kleiner bolletje. Leg deze bolletjes tegen elkaar aan op de bakplaat en plaats de oortjes tegen het kleinste bolletje. Geef de haasjes om en om een staartje of twee oogjes van rozijn of krent. Vorm van het gerezen deeg 15 gelijke bolletjes voor “gewone” ronde zoete broodjes.


Opmerkingen/waarschuwingen:


Bloem kan van elk soort meel worden gemaakt (gezeefd), tarwe, spelt, kamut, gierst, boekweit met rijstemeel en of amarant of quinoa of teff. wie geen margarine mag neem dan olie zoals lijnzaadolie, raapzaadolie, rijste olie, kokos olie. wie geen rozijnen mag, kan appel, gedroogde vruchten zoals pruimen, noten en zaden nemen.


Waar te koop?

zelf bakken

Disclaimer.


De informatie op deze pagina's is uitsluitend bedoeld ter informatie van de leden van stichting VIDA, opdat zij levensmiddelen kunnen selecteren die bij hun persoonlijke levensmiddelincompatibiliteit passen.
Wij beoordelen geen levensmiddelen of ze "goed" of "slecht" zijn. Alle levensmiddelen die in Nederland op de markt worden gebracht moeten wettelijk aan strenge eisen voldoen. Uw immuunsysteem is uniek en stoffen die voor u onverdraaglijk zijn, hoeven dit niet voor andere mensen te zijn. Alle levensmiddelen in deze database zijn door leden van stichting VIDA ingevoerd en zijn dus onderhevig aan menselijke fouten. We nemen daarom geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van deze informatie.

Leest u daarom altijd zorgvuldig het etiket van levensmiddelen die u koopt. De samenstelling van een product kan door de fabrikant ook zonder opgaaf van redenen worden gewijzigd.