Productsamenstelling broodjes-eivrij-gistvrij-melkvrij-moutvrij-notenvrij-sojavrij broodjes luxe


(Dit levensmiddel is het laatst bijgewerkt door gebruiker amvink)

De volgende ingredienten van broodjes-eivrij-gistvrij-melkvrij-moutvrij-notenvrij-sojavrij broodjes luxe maken deel uit van de Medisynx BASIS analyse. VIDA leden kunnen als ze zijn ingelogd deze ingredientenlijst ook zelf bijwerken.

STATUS: Het is onbekend of u dit levensmiddel verdraagt. Bent u ingelogd?
CodeIngredient

Eventueel bevat broodjes-eivrij-gistvrij-melkvrij-moutvrij-notenvrij-sojavrij broodjes luxe nog andere ingredienten die niet onder de Medisynx analyse vallen. De volledige samenstelling, zoals op de verpakking vermeld, staat hieronder:

Vrij van koemelk, kippenei, soja, pinda, noten. Raadpleeg vooraf uw merkartikelenlijst en/of dieetadvies. In vrijwel iedere supermarkt zijn wel harde (afbak)broodjes of –pistoletjes te vinden, geschikt voor koemelk- en kippeneivrij dieet. Na een zoektocht van jaren bij bakkerijen en supermarkten, had ik echter de hoop op zachte bolletjes die in dit dieet passen al opgegeven… Mijn zelfgebakken bolletjes werden ook vaak hard aan de buitenzijde. Tot ik van een vriendin een broodboek leende, waarin ik de perfecte zachte broodjes heb gevonden. Met wat margarine en rietsuiker smaken ze zelfs naar beschuitenbol! Ingrediënten (15 stuks) 500 g patentbloem, gezeefd 1 zakje gedroogde gist 2 theelepels zout 1 eetlepel witte basterdsuiker 40 g zachte (toegestane) margarine 2½ dl lauw water Benodigdheden Oven, huishoudfolie, taartrooster Bereiding Doe bloem, suiker, zout en gist in een kom. Meng het water erdoor en kneed het geheel tot een bal. Kneed het deeg op een met bloem bestoven aanrecht ca 10 minuten. Laat het dan in een kom, afgedekt met huishoudfolie ongeveer een uur rijzen tot het volume verdubbeld is. Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet hem in. Kneed het gerezen deeg even door, en vorm er 15 bolletjes van. Leg deze op de bakplaat en laat ze 10 minuten rusten. Druk ze hierna iets plat en leg er een met bloem bestoven theedoek over. Laat dd bolletjes 30 minuten narijzen. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de gerezen bolletjes met wat water en bak ze in 10 minuten gaar. Gebruik eventueel nog twee minuten de grill voor een mooi bruin kleurtje. Neem de broodjes meteen hierna uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.


Opmerkingen/waarschuwingen:


De bloem kan van elke soort meel worden gemaakt (gezeefd) van tarwe, spelt, kamut, gerst, gierst, amarant, quinoa, teff met boekweit/rijstemeel wie geen gist mag, neem dan baksoda/natriumbicarbonaat van de drogist deze is maisvrij. wie geen margarine mag, neem een olie zoals lijnzaadolie, raapzaadolie, amandelolie, kokosolie, rijste olie


Waar te koop?

zelf bakken

Disclaimer.


De informatie op deze pagina's is uitsluitend bedoeld ter informatie van de leden van stichting VIDA, opdat zij levensmiddelen kunnen selecteren die bij hun persoonlijke levensmiddelincompatibiliteit passen.
Wij beoordelen geen levensmiddelen of ze "goed" of "slecht" zijn. Alle levensmiddelen die in Nederland op de markt worden gebracht moeten wettelijk aan strenge eisen voldoen. Uw immuunsysteem is uniek en stoffen die voor u onverdraaglijk zijn, hoeven dit niet voor andere mensen te zijn. Alle levensmiddelen in deze database zijn door leden van stichting VIDA ingevoerd en zijn dus onderhevig aan menselijke fouten. We nemen daarom geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van deze informatie.

Leest u daarom altijd zorgvuldig het etiket van levensmiddelen die u koopt. De samenstelling van een product kan door de fabrikant ook zonder opgaaf van redenen worden gewijzigd.