Productsamenstelling brood-ei vrij-gistvrij-glutenvrij-maisvrij-melkvrij-moutvrij-notenvrij brood boekweit


(Dit levensmiddel is het laatst bijgewerkt door gebruiker amvink)

De volgende ingredienten van brood-ei vrij-gistvrij-glutenvrij-maisvrij-melkvrij-moutvrij-notenvrij brood boekweit maken deel uit van de Medisynx BASIS analyse. VIDA leden kunnen als ze zijn ingelogd deze ingredientenlijst ook zelf bijwerken.

STATUS: Het is onbekend of u dit levensmiddel verdraagt. Bent u ingelogd?
CodeIngredient
143 Boekweit (Fagopyrum esculentum)
50 Soja (Glycine max)

Eventueel bevat brood-ei vrij-gistvrij-glutenvrij-maisvrij-melkvrij-moutvrij-notenvrij brood boekweit nog andere ingredienten die niet onder de Medisynx analyse vallen. De volledige samenstelling, zoals op de verpakking vermeld, staat hieronder:

Vrij van koemelk, kippenei, pinda, noten, tarwe, gluten, gist. Raadpleeg vooraf uw merkartikelenlijst en/of dieetadvies. Een cakeachtig, tarwevrij brood, dat makkelijk en snel te maken is. Het voelt misschien wat korrelig in de mond, maar is een ware traktatie. Ingrediënten 400 g boekweitmeel (evt. een deel volkoren) snufje zout 300-350 ml. sojamelk (evt. rijstdrank) 50 ml sinaasappelsap 4 eetl rietsuiker 1 zakje bakpoeder Benodigdheden Oven, cakevorm, taartrooster Bereiding Verwarm de oven voor op 200° C en vet een cakevorm in. Doe meel, zout, rietsuiker en bakpoeder in een mengkom. Voeg het sinaasappelsap en 300 ml sojamelk toe en roer het geheel met een lepel tot een niet te zacht deeg. Voeg eventueel nog wat extra sojamelk toe. Doe het deeg in de cakevorm en bak het brood in de voorverwarmde oven in 40 tot 45 minuten gaar. Laat het brood uit de vorm op een rooster glijden om uit te dampen. Zowel warm als koud lekker! Variatie Gebruik in plaats van 400 g boekweitmeel 200 g volkorenmeel en 200g boekweitmeel. Dieetaanpassing Zonder soja: gebruik rijstdrank in plaats van sojamelk.


Opmerkingen/waarschuwingen:


wie geen mais mag, koop dan baksoda/natriumbicarbonaat bij de drogist, deze is zonder dragen zoals mais. wie geen sinaasappel mag kan die vervangen voor sap van mandarijn of citroen of grapefruit. wie geen sojamelk mag, kan dit vervangen voor rijstedrank of kokosmelk of amandelmelk


Waar te koop?

zelf bakken

Disclaimer.


De informatie op deze pagina's is uitsluitend bedoeld ter informatie van de leden van stichting VIDA, opdat zij levensmiddelen kunnen selecteren die bij hun persoonlijke levensmiddelincompatibiliteit passen.
Wij beoordelen geen levensmiddelen of ze "goed" of "slecht" zijn. Alle levensmiddelen die in Nederland op de markt worden gebracht moeten wettelijk aan strenge eisen voldoen. Uw immuunsysteem is uniek en stoffen die voor u onverdraaglijk zijn, hoeven dit niet voor andere mensen te zijn. Alle levensmiddelen in deze database zijn door leden van stichting VIDA ingevoerd en zijn dus onderhevig aan menselijke fouten. We nemen daarom geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van deze informatie.

Leest u daarom altijd zorgvuldig het etiket van levensmiddelen die u koopt. De samenstelling van een product kan door de fabrikant ook zonder opgaaf van redenen worden gewijzigd.